ЗДО №7 "Берізка"
Вінницька область, Гайсинський район

Контактний зоопарк

Дитина і тварина — це чи не чудо! Це гора емоцій, відкриттів, радості,пізнання і завжди позитивний настрій.

Навіть дорослі розчулено дивляться на маленьких звіряток, що ж говорити про дітей. Згадайте, коли ви бачили востаннє єнотів, або скажімо чилійську білочку, або навіть тхорика, яка перша реакція? Вірно, протягнути руку погладити. Непереборне бажання, особливо якщо тварини при цьому грайливі і моторні. Уявіть, що відбувається в душі дитини, які емоції віна відчуває.

В першу чергу знайомство з тваринним світом необхідна частина розвитку дитини, спілкування з твариною має прищеплювати повагу до них і бажання захищати. Другий великий плюс це емоційна складова, емоції потрібні дитині, причому різні, і тут неважливо змогла  дитина погладити шиншилу, або від неї втекла білочка - емоції все одно будуть, а це знову ж розвиток. Ще один плюс, тісний контакт з тваринами, виявляє деякий медичний ефект (іноді він дуже істотний), лікарі вважають, що спілкування з тваринами допомагає стабілізувати психоемоційний стан дитини, зняти психологічне напруження, дітки заспокоюються.

Саме тому нашим вихованцям було запропоновано відвідати чудовий захід, який проводить Центр позашкільної освіти «Майбутнє нації»

Контактні зоопарки часто використовують з метою психологічної реабілітації для діток, що потрапили в екстремальні умови: пережили землетруси, урагани, аварії чи інший сильний стрес.

Програма спеціально розроблена та адаптована для дітей дошкільного та шкільного віку.

Основною метою даного заходу є формування елементарних понять про об'єкти природи, ознайомлення дітей з різноманіттям тваринного світу. Також діти матимуть змогу ближче ознайомитися зі звірятами - розглянути та сфотографувати тварин, а також доторкнутися до деяких видів звіряток🥰

Всі тваринки, які були залучені до заходу, мають ветеринарні паспорти і ветеринарне свідоцтво що свідчить про те, що вони здорові.

 

  

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *