ЗДО №7 "Берізка"
Вінницька область, Гайсинський район

День вишиванки

 Всесвітній день вишѝванки — міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Його празнують щороку в третій четвер травня. Свято самобутнє і самодостатнє, воно не прив'язане до жодного державного чи релігійного свята. Цього дня кожен охочий може долучитись до святкування, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

  Саме з цієї нагоди, аби підтримати традиції одягання святкової вишиванки, більшість працівників та вихованців ЗДО №7 «Берізка» прийшли у національному вбранні. Педагоги провели тематичні заняття, бесіди, ігри де знайомили дітей з національним одягом та народними традиціями. А батьки долучились до фотомарафону «Моя вишиванка». (Відео можна переглянути у роздвлв ВІДЕО).

Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них. Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, як прекрасна наша Україна і її символи! Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісної, успішною. Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все!

 

 

  

 

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *